Trotsiga Dorthe utmanar Patagonien

Ett besök från jordens ände


Cerro Torre, foto Dorthe Beldal.

Samtidigt som danskan Dorthe Beldal fann sin favoritplats på jorden, hittade hon sin stora kärlek, maken Luis Lira Valenzuela från Puerto Natales i Chile. Äntligen skulle Dorthe leva i och uppleva ett av världens mest spektakulära naturområden, Patagonien i södra Sydamerika. Men under en storm var olyckan framme. Dorthe fick en knäskada och blev tvungen att genomgå krävande operationer. Konvalescenstiden fick henne att fundera på framtiden. De senaste dagarna var Dorthe, hennes make och en barndomskamrat till henne på besök hos mig när hon berättade: ”Jag har beslutat mig för en personlig utmaning i min rehabiliteringsprocess. Jag ska genomföra tre extrema expeditioner i Patagonien under månaderna september, oktober och november 2012. Detta projekt kallar jag Challenge Patagonien 2012″. Under besöket gjorde Dorthe sin första vandring sedan knäskadan, en dagstur runt Dyrön som jag skrivit ett inlägg om här i bloggen.

I framtiden är det möjligt att Dorthe och jag startar ett samarbete för att kunna erbjuda resenärer både minikryssningar och vandring till sällan besökta områden i spektakulära Patagonien.


Dennis Bondig från Danmark, Luis Lira Valenzuela från Chile och Dorthe Beldal på kräftskiva i Bohuslän.

Ni kan läsa om Patagonien på min hemsida http://www.searcher.se/historia.html