Södra Chile

Magallanos


Min vän gauchon Denis Zalasar som vägrar träffa en läkare. Han säger: ”Som jag föddes lever jag och som jag lever dör jag”.

Är i södra Chile där jag bygger gömsle för att fotografera kondorer. Detta gör jag på en estancia som har åtta tusen får, två tusen kor och två hundra vildhästar. Det vindpinade landskapet sätter prägel på tillvaron här. Jag har väntat på lugnare vindar i drygt två veckor. Under tiden hjälper jag till med göromålen som aldrig tar slut på en gård. Jag lagar trasiga rörledningar, märker får och kör lastbil med balar av ull som väger cirka tre hundra kilo styck. Mellan varven passar jag på att fota.

För två helger sedan firade kommunen här trettiotre år. Det bjöds på tal, musik, vin, grillat, dans och operasång av Tito Beltrán som kommer från regionen. Kommunen har cirka 180 bofasta och jag fick tillfälle att fotografera några av dem.

Pincho
(Boskapshjord)


Så här dags på året flyttas kor och tjurar till högre betesmarker. Fåren hålls kvar på slätten där de inte riskerar bli utsatta för attacker av pumor.


Gauchon Tránsito är född i Argentina men bosatt i Chile. Han arbetar också på estancian där jag befinner mig för tillfället.