Regata Oceánica Buenos Aires – Río de Janeiro 2014

Starten i Buenos Aires

Som många av er vet, så har jag ”förseglat” mig i och med arbetet med min båt Searcher (som nu seglar med ny ägare i Antarktis). Sedan dess händer det mycket sällan att jag följer med på segling. Däremot brukar jag bo ombord på en kamrats segelbåt när jag besöker Buenos Aires. Igår skulle min provisoriska bostad ut och segla.

Vart fjärde år organiseras Sydamerikas kanske längsta regatta. Igår gick årets start. 28 deltagande båtar, 1 200 nautiska sjömil mot havsströmmar och vind. Jag har själv seglat sträckan med Searcher. Det tog en dryg månad med flera stopp längs med vägen. De här båtarna ska segla sträckan på mindre än en vecka.

Bilderna tog jag igår när min provisoriska bostad besökte platsen för regattans start i Río de la Plata utanför Buenos Aires.

Länkar:
Regattans Facebooksida.
Följ länk på Yacht Club Argentino för att se båtarnas position (Länken ser ut så här: Haga click aquí para acceder al sistema de posicionadores).