Lodge Deseado december 2011

Lyxigt julfirande bland vänner i södra Chile

Sjön Deseado ligger nordost om Cordillera Darwin på Eldslandet som är Sydamerikas största ö. Hit kommer man via en nybyggd väg som går längs med gränsen mellan Argentina och Chile. Den södra delen av vägen är ännu inte färdigbygg, men när den är klar ska den gå ända till södra Eldslandet och Canal Beagle.

Vid sjön Deseado ligger en trevlig, välbyggd och trivsam liten lodge (härbärge). Ägarna Andrea och Ricardo driver härbärget tillsammans med en liten personalgrupp. De erbjuder en mycket god service och anstränger sig för att gästerna ska trivas i deras drömställe. Här finns möjlighet till fantastiskt flugfiske, bäverjakt med pilbåge (bågskytte) och fin natur att vandra i.

Till Lodge Deseado blev jag inbjuden av ägarna för att fira julafton 2011. Det blev en glad och trivsam vistelse, lite i det lyxigaste laget om man ser till hur jag tidigare brukat bo vid mina resor. Lodge Deseado ger mersmak.

Dessa bilder är mest till för att dela med mig av omgivningarna i och runt Lodge Deseado, inte för att försöka visa upp några konstnärliga fotoalster.

Länk till Lodge Deseado: http://www.lodgedeseado.cl/index.html


Den östligaste delen av Cordillera Darwin.


Lodge Deseado från sjön Deseado som betyder den önskade eller den efterlängtade.


Utsikt från altan.


Utsikt från soffan.


Rum för nogräknade.


Vid härbärget ser man bävrar kvällstid. De har importerats till Eldslandet från Canada och förstör den känsliga naturen. Därför välkomnas bågskyttar som kan hjälpa att hålla nere.

Dagstur till berget som personalen döp till Tio Ricardo efter ägaren:


Cerro Tio Ricardo.


På toppen. Lago Deseado och härbärget mitt i bild.


Nyfikna kondorer cirklade runt bergstoppen.


Baksidan av berget.


Vet ni vilken fågel? Skriv då en kommentar!


Bävrarna bygger öar som de använder som bostad.


En tre meter hög bäverdam.


Bävrar äter träd och bark.


Det såg ut som om hackspetten försökte skrämma iväg sin egen spegelbild i fönstren genom att hacka sönder karmarna.


Julafton med Nicolás (Queso), Andrea, jag, Ricardo, Jorge (Coco) och Carlos.

Om ni vill bo på Lodge Deseado kan ni antingen kontakta mig eller gå direkt via hemsidan http://www.lodgedeseado.cl/contacto.html om ni kan språket.

2 reaktioner till “Lodge Deseado december 2011”

    1. Du får träffa mina vänner i Punta Arenas och följa med till deras paradis. Jag är säker på att de vill visa den fina anläggningen de har. Bara en dags resa från Puerto Natales.

Kommentarer är stängda.