Barnhemsbarn

Nueva Esperanza

Jag lovade skicka dessa bilder till barnen i Pocitos. Nu får de bilderna via bloggen …

Argentina är ett land med stora ekonomiska och sociala resurser, men organisationsmässigt räcker samhället inte alltid till. Ofta täcks de sociala behoven med ideellt arbetande personer.

Under den senaste JORDNÄRA RESAN jag organiserade till nordvästra Argentina besökte vi ett barnhem som till stor del drivs med gåvor från svenska organisationer. Här arbetar också volontärer som hjälper till med underhåll av byggnader och skötsel av hemmets stora trädgård. Barnen i hemmet kommer oftast från extremt svåra sociala förhållanden och placeras här av de kommunala myndigheterna. Barnhemmets målsättning är att hjälpa barnen ut i samhället så fort som möjligt genom att ordna utbildning, arbete eller adoption.


En glad resenär som besöker hemmet.


Några av barnen med Luis och Anita som ansvarar för hemmet.

Barnhemmets hemsida